Language: eng | gr
 
Αρχική Zoom Beach I Zoom Beach II Beach Bar & Restaurant Αξιοθέατα Φωτογραφίες Επικοινωνία
 
    Με σημείο εκκίνησης το Zoom Beach Hotel έχετε τη δυνατότητα να κάνετε εκδρομές και εξορμήσεις σε μερικές από τις ομορφότερες και σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας.

       ΝΑΥΠΛΙΟ

Σε απόσταση μόλις 15 χιλιομέτρων από το Zoom Beach Hotel βρίσκεται η πανέμορφη και ιστορική πόλη του Ναυπλίου χτισμένη στους πρόποδες των φρουρίων της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου. Ανεβαίνοντας τα 999 σκαλοπάτια του Παλαμηδίου θα δείτε το σημείο φυλάκισης του Κολοκοτρώνη και το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα από την εποχή της Ενετοκρατίας.

Μπροστά στο λιμένα του Ναυπλίου, βρίσκεται το Μπούρτζι, σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου στο οποίο αρχικά υπήρχε ο βυζαντινός ναός του Άγιου Θεοδώρου. Λόγω της στρατηγικής θέσης της νησίδας το 1473 οι Ενετοί έχτισαν εκεί ένα πύργο, που θα λειτουργούσε ως φρούριο.

Με το πέρασμα των χρόνων γνώρισε πολλές τροποποιήσεις και χρησιμοποιήθηκε ως προμαχώνας, πυροβολητήριο κατά τη διάρκεια του Αγώνα του 1821, καταφύγιο για τα μέλη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της εμφύλιας διαμάχης, ξενοδοχείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι τη δεκαετία του ’70 και εστιατόριο μέχρι το 1977. Σήμερα μπορείτε να επισκεφθείτε το Μπούρτζι με καραβάκι από την προκυμαία του Ναυπλίου.  

Αξίζει να επισκεφθείτε την Παλιά ή Κάτω Πόλη του Ναυπλίου που χτίστηκε στη βάση του Μεγάλου Βράχου, εκτείνεται από τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό ως τον προμαχώνα Πέντε Αδέρφια. Η βόλτα στα σοκάκια της με τα πετρόκτιστα σπίτια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια δημιουργεί μια αίσθηση ιστορικής συνέχειας και αρμονικής συνύπαρξης του κλασικού και του σύγχρονου.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα τον βράχο της Ακροναυπλίας και να απολαύσετε την μαγευτική πανοραμική θέα. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζει η παλιά Βουλή, το ανάκτορο Ιωάννη Καποδίστρια οι κατοικίες πολλών οπλαρχηγών του 1821 και το αρχαιολογικό μουσείο του Ναυπλίου.  

Γύρω από την πλατεία Συντάγματος με τα ιστορικά κτίρια, αλλά και στην παραλία, θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που θα σας μυήσουν στις παραδοσιακές γεύσεις της περιοχής. Αξίζει να απολαύσετε τον καφέ και το ποτό σας στην υπέροχη παραλία, με θέα το Μπούρτζι και τον κόλπο του Ναυπλίου.

     

  ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Zoom Beach Hotel βρίσκεται η πόλη της Επιδαύρου γνωστή για το αρχαίο θέατρο που φιλοξενεί πλήθος παραστάσεων τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στην πλαγιά του Κυνόρτιου όρους και αποκαλείται ως «το θαύμα της Επιδαύρου». Σύμφωνα με τον Παυσανία, χτίστηκε το 340 π.Χ από τον αρχιτέκτονα Πολύκλειτο με στόχο την ψυχαγωγία των ασθενών που πήγαιναν στην περιοχή εξαιτίας του ιερού του Ασκληπιού, που βρισκόταν κοντά στο θέατρο και είχε φήμη εξαιρετικού θεραπευτηρίου.

Το θέατρο της Επιδαύρου είναι ευρέως γνωστό καθώς έχει διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και έχει εξαιρετικής ποιότητας ακουστική. Φιλοξενεί από το 1955 το θεσμό του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο πλαίσιο του οποίου έχουν εμφανιστεί ηχηρά ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο λόφο πίσω από το αρχαίο θέατρο υπάρχει ιερό αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Η λατρεία του Ασκληπιού ως θεού προστάτη της ανθρώπινης υγείας, που σύμφωνα με τον μύθο γεννήθηκε στην περιοχή, οδήγησε στην ανέγερση νέου ναού αφιερωμένου στον Ασκληπιό από τον αρχιτέκτονα Θεόδοτο το 375πΧ. περίπου. Τα δυο ιερά, εξελίχθηκαν παράλληλα κι έγιναν γνωστά με την ονομασία «ιερόν Απόλλωνος Μαλεάτα και Ασκληπιού.

Στην ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου βρίσκεται ακόμα ένα θέατρο, γνωστό ως το «Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου», που στην αρχαιότητα χρησίμευε ως τόπος δημοσίου διαλόγου και σήμερα λειτουργεί ως συναυλιακός χώρος, Η περιοχή διαθέτει εκπληκτικές παραλίες όπου μπορείτε να δροσιστείτε πριν την παράσταση στο αρχαίο θέατρο. Στη Νέα Επίδαυρο θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία που προσφέρουν φρέσκα ψάρια και σπιτικά επιδόρπια.

     

  ΜΥΚΗΝΕΣ

Σε απόσταση 25 χλμ από το Zoom Beach Hotel βρίσκεται το βασίλειο του Αγαμέμνονα οι Μυκήνες, ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Η Ακρόπολη των Μυκηνών, γνωστή από τον Όμηρο, ανακαλύφθηκε το 1874 από τον Ερρίκο Σλήμαν. Τα πελώρια τείχη της πόλης σύμφωνα με τη μυθολογία, κατασκευάστηκαν από τους μυθικούς Κύκλωπες.

Φτάνοντας στον αρχαιολογικό χώρο συναντάμε την είσοδο της ακρόπολης την επιβλητική Πύλη των Λεόντων που είναι κατασκευασμένη πάνω στο τοίχος και χρονολογείται το 13ο αιώνα. Περνώντας την πύλη συναντάμε στα δεξιά τη σιταποθήκη και 6 βασιλικούς τάφους, από όπου προήλθαν σημαντικά ευρήματα που εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ακολουθούν τα θεμέλια μυκηναϊκών σπιτιών και του θρησκευτικού κέντρου. Το ανάκτορο των Μυκηνών βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Ακροπόλεως. Έξω από την ακρόπολη υπάρχουν 9 θολωτοί τάφοι λεγόμενοι και «θησαυροί» με σημαντικότερους της Κλυταιμνήστρας, των Λεόντων και του Αίγισθου.

Ο θολωτός τάφος του Αγαμέμνονα ή αλλιώς θησαυρός του Ατρέα, αποτελεί τον επιβλητικότερο και πολυτελέστερο όλων, χρονολογείται στο 1250 π.Χ και αποτελείται από μια μεγάλη θόλο και δρόμο 36 μέτρων. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο των Μυκηνών όπου εκτίθενται ευρήματα από τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή. Μετά από την περιήγησή σας στον αρχαιολογικό χώρο επισκεφθείτε το γραφικό ομώνυμο χωριό όπου μπορείτε να προμηθευτείτε είδη τέχνης και αναμνηστικά της επίσκεψής σας.

     
    ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Νομαρχία Αργολίδας
Δήμος Ναυπλίου
Δήμος Άργους
Δήμος Επιδαύρου
Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα
ΚΤΕΛ
Ο καιρός στην Ελλάδα
Δρομολόγια Πλοίων
 
Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Παπαδόπουλο για τις φωτογραφίες Ναυπλίου και Μυκηνών που μας παραχώρησε.
 
© Copyright 2012 Zoom Beach Hotel, All rights reserved